Reflexologia infantil

Què és la Reflexologia podal infantil segons el Mètode Angeles Hinojosa?

La Reflexologia és una teràpia senzilla i extremadament eficaç, que activa els poders curatius del propi cos, harmonitzant i equilibrant les alteracions del organisme, mantenint-lo en un estat de òptim, i de benestar.

Es basa en l’existència de micro-connexions limfàtiques i nervioses, així com canals d’energia que recorren el nostre cos, unint una gran quantitat de punts, i creant el que anomenen zones reflexes, que es corresponen amb la majoria dels òrgans, glàndules, funcions i zones anatòmiques del nostre cos, de manera que, estimulant la zona reflexa de l’òrgan en qüestió, aconseguim estimular l’òrgan, equilibrant-lo. En definitiva, activant els poders auto-curatius que ja té el cos humà.

Una mica d’història

És una teràpia mil·lenària, ancestral,  les primeres representacions gràfiques de plantilles de reflexologia s’han trobat a la Xina i daten de l’any 2700 adC, també s’han trobat representacions de sessions de reflexologia a l’antic Egipte.

El redescubridor de la reflexologia podal moderna fou el Dr. William Fitzgerald, les seves ensenyances van ser seguides, entre altres, pels Dr. Edwin F. Bowers, la Dra Eunice D. Ingham i la Dra. Hanna Marquard, qui la va introduir a Europa, creant escola i expandint-la per gairebé tots els països.

Cap a l’any 1984, i de la mà de  l’Àngeles Hinojosa neix el concepte: “reflexologia podal infantil”, qui crea el seu propi mètode, que consisteix en definir un recorregut entre els punts que més freqüentment pateixen alteracions durant la infància,  ben senzill de practicar i també de recordar, i  el qual s’ensenya als pares i mares, per tal que directament puguin aplicar  la reflexologia als seus fills, responsabilitzant-se i prenent decisions conscients, i gaudint, a l’hora, dels grans beneficis que aporta: alleugint el malestar, ajudant-los a relaxar-se, cuidant-los, mimant-los…

A través de la reflexo podem ajudar al cos a tractar:

  • Constipats, grips, problemes respiratoris, angines, faringitis, laringitis, bronquitis…
  • Problemes d’estrenyiment, gasos, còlics, vòmits, reflux, molèsties intestinals
  • Otitis, conjuntivitis
  • Alleujar les molèsties de la dentició
  • Infeccions d’orina, enuresis nocturna
  • Dificultat per conciliar la son i per relaxar-se…

 Programa dels tallers:

Els tallers s’organitzen en 6 sessions d’aproximadament 2 hores, repartides en 6 setmanes, on ensenyarem als pares i mares ccom funciona el nostre organisme, on estan localitzats els principals òrgans, i on es troba situat el punt reflex a la planta dels peus, també aprendrem quins són els aliats de la nostra salut i com podem acompanyar als nostres fills i ajudar-los a superar les alteracions més comunes de la infantesa.

1a classe: Relaxació: Ens ajudarà a relaxar i a descansar millor i també prepararà al nostre fill per a rebre el massatge.

2a classe: Sistema immunològic: Per tal de potenciar les defenses

3a classe: Sistema digestiu:  còlics, estrenyiment, diarrees, gastroenteritis, vòmits, mals de panxa…

4a classe: Sistema excretor: infeccions d’orina, enuresis nocturna, problemes de ronyó…

5a classe: sistema respiratori: constipats, grips, bronquitis, laringitis, faringitis, crisis asmàtiques…

6a classe: tancament i repàs general.

 

Classes individuals per família o en grups molt molt reduïts. a Terrassa i rodalies.

Hores convingudes.

hola@cariciesenmoviment.cat