[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”1/1″ tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default”][image_with_animation image_url=”3545″ alignment=”” animation=”Fade In” box_shadow=”none” max_width=”100%”][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”1/1″ tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default”][vc_column_text]Arrel d’una conversa whattappera amb una mama sàvia, m’ha vingut molt de gust narrar la meva experiència i els meus pensaments respecte els còlics dels lactats.

Abans de continuar, faig la salvetat legal obligatòria: estem parlant de bebès sans.

Els còlics preocupen, i molt, als pares primerencs. Com la majoria que em seguiu ja sabeu, sóc mare de 4 fills, i també vaig ser primerenca una vegada. De fet he sigut primerenca quatre vegades, perquè cada fill és, per mi, un mestre diferent.

Aquesta només és la meva experiència personal, el que a mi m’ha servit i la meva visió. Potser el que a mi m’ha servit et ressoni i et serveixi,  o potser no. Però en qualsevol cas, m’agradarà llegir la teva experiència per seguir ajudant-nos entre totes.

Com alleugerir els còlics dels lactants

La meva filla gran sí que va tenir còlics. Lady N. començava a inquietar-se a mitja tarda, plorava i era molt difícil de consolar.

  • Vam reduir al màxim els estímuls externs: tele tancada, el mínim soroll possible, llums tènues, limitacions de visites,…
  • Braços i porteig ergonòmic
  • Reflexologia: massatges suaus i relaxants a la planta del peus, especialment a la zona reflexe del plexe solar, i de la zona toràcica
  • Unes gotetes d’Oli essencial al difusor.  A nosaltres ens ajudava molt la taronja i la lavanda.
  • Les banyeres tipus Shantala, que estan dissenyades recordant la forma de l’úter.
  • Augmentar el contacte amb la natura

Però cal que anem una mica més enllà. El nostre bebè és el nostre mirall: hem d’escoltar i percebre què ens vol mostrar. És necessari mirar-nos cap endins i preguntar-nos què no ens agrada de la situació que estem vivint, i què podem fer per canviar-la.  Estem fent una correcta gestió de l’estrès?  Com a pares, estem gaudint d’aquesta nova etapa amb calma i serenitat?

Si ens quedem només amb els consells per alleugerir els còlics, sense mirar-nos cap endins, ens estarem quedant coixos, perquè només posarem un pegat, que a la llarga deixarà de ser efectiu.

Desitjo que t’hagi servit.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]